Despre Mine

Ce să zic…

Sunt obișnuit să vorbesc despre mine prin imagini, nu în cuvinte. Prefer să apăs declanșatorul, mai mult decât tastele. Și cei ce mă cunosc știu asta.

Dar dacă ai ajuns aici ești în căutarea unui fotograf și poate că cele câteva lucruri importante pecare le am de zis ca să primesc încrederea ta, trebuie scrise.


Așadar…

”Atunci când am văzut toate pozele am rămas de-a dreptul fără cuvinte.... nu-mi venea sa cred câte s-au întâmplat la nunta mea� mă gândeam, oare va avea la ce sa facă poze, deoarece nici nu i s-a simțit prezența atunci când a surprins toate acele trăiri în fotografii... felicitări pentru profesionalismul de care dai dovadă, și mulțumim din suflet pentru amintirile pe care le putem păstra vii în mințile noastre, datorită fotografiilor tale.”


Încep cu unul dintre testimonialele celor ce au fost ca tine. Au căutat un fotograf de nuntă și m-au avut alături pe mine. Nu am căutat mult ca să găsesc aceste cuvinte. Poți să citești și alte voci, păreri și impresii în aceste testimoniale de pe pagina mea de Facebook: Nelutu Rosu -Fotograf


Acum…

Cuvintele de mai sus vorbesc despre pasiunea mea: fotografia documentară. Și despre cât de mult mă implic, mă dedic și ridic standardul eu pentru mine, ori de câte ori fotografiez. Din 2014, după orele la jobul în IT, zi și noapte am creat imagini, le-am recreat, am exersat.Lucrez în IT, dar evadez în fotografie, în culoare și în natură.


Cresc papagali, îngrijesc o livadă, construiesc imagini.

Sau …

Îngrijesc papagali, construiesc o livadă, cresc imagini…

Sau …invers?Pentru că cele 3 pasiuni arată cine sunt și mai arată ceva ce contează pentru tine:

- Am grijă

- Am deschidere

- Am instinct

- Am atenție la detaliu

Și acest ultim atribut, atenția, o să îți spun cum îl mai arăt: Printr-un cadru care încerc să îl iau la finalul fiecărui eveniment. O fotografie complexă, un WOW, pentru că este o provocare de tehnică, de încadrare perfectă, de imaginație, de exercițiu.

Ești aici …Pentru că vrei o poveste. A ta, a voastră. Și eu pot să ți-o aduc. Cu experiență din 2014, dezvoltare continuă prin workshopuri și conferințe anuale, investesc în mine și în tehnică.

Iar tu investești într-o colaborare ce îți va aduce fotografiile naturale, documentare, într-un stil fotojurnalistic, în care te vei regăsi.

Evenimentele pe care le fotografiez trebuie să mă lase:

- Epuizat

- Dar împăcat că am dat totul

Cred că fotografia reflectă cumva și fotograful care o vede, o concepe și părți din viața sa intră în cadre. La mine fotografiile cu părinți și bunici, contrastele tânăr-bătrân, început de viață - viață împlinită, se regăsesc în poveștile nunților.

Pentru că am fost crescut de bunici și văd totul printr-o lentilă melancolică, boemă, atentă și experimentată.

Evenimentele pe care le fotografiez trebuie ca pe VOI să vă lase:

- Încântați

- Și transportați în timp

Cred că fotografia de tip fotojurnalism surprinde cel mai bine emoțiile zilei. Vă văd naturali, nu regizez, pentru ca apoi să retrăiți momentele autentice.

FUN FACT: Cea mai interesantă rugăminte din cariera mea de fotograf a fost de la o mireasă ce iubea delicatețea trecutului. Inspirată de fotografiile vechi ale mamei și bunicii, fotografii alb negru, cu caracter parcă propriu, mi-a cerut ca tot ce le ofer în pachetul final editat să fie alb negru. Ca o celebrare a altor timpuri.

Putem lucra la acea imagine care va face bunici să plângă, părinți să simtă dor, și voi să retrăiți momentele unei zile importante.

Nu voi fotografia invitații la mese, în intimitate.Dar voi surprinde caracterul intim, impresionant, al actelor de dragoste și grijă, ca acela pe care îl prefer eu, personal. Reacțiile părinților și bunicilor când copiii pleacă de acasă.

Poți să ai încredere în mine, ei au avut. Miri mei, copii ce mi-au zâmbit la poză, familiile care au trăit momente la mine în studio.Și cei de mai jos mi-au dat încredere, prin premiile acordate.

Acum tu!

0745 265 384

Nelutu Rosu - Fotograf

nelutu.rosu@yahoo.com

Powered by SmugMug Owner Log In